Gezin aan het genieten in het zwembad van een Roan camping.

Roan Luxury Camping Holidays | 23-04-2018 | Inspiratie

Koken op de camping

Als je aan een campingvakantie denkt, dan denk je gelijk aan mooi weer, lekker luieren, zwemmen en natuurlijk lekker eten! Genieten van de regionale of plaatselijke lekkernijen, dat is toch iets waar je je weken van te voren al op kunt verheugen?

We kunnen ons voorstellen dat iedere dag buiten de deur lunchen en dineren niet tot de mogelijkheden behoort. Maar niet getreurd; als je bij Roan boekt is je gehuurde accommodatie altijd voorzien van een zeer compleet inventaris. Je hoeft geen eigen camping gasstel, gasbrander of koelkast mee te sleuren! Al onze bungalowtenten, lodgetenten en stacaravans zijn uitgerust met een hoge koelkast met ruim apart vriesvak en een 4-pits gasfornuis. Buiten het complete keukeninventaris staat er ook altijd een houtskoolbarbecue, gasbarbecue of grillplaat bij je gehuurde accommodatie. Naast koken op de camping kun je dus ook altijd gezellig barbecueën.

Na een bezoekje aan de lokale supermarkt of de wekelijkse markt kun je dus met gemak een heerlijke maaltijd samenstellen! Geniet van verse, lokale producten bij je eigen accommodatie. Zelf koken op de camping wordt zo echt een feestje!

Roan's recepten tips 

Heerlijke Spaanse paella met zee vruchten en chorizoworst

Pan Paella

Snipper de ui en snijd de knoflook klein. Snijd de chorizoworst in kleine blokjes. Verhit in een koekenpan de olie en fruit hierin de ui en knoflook goudbruin. Voeg de rijst en de chorizo toe en bak het geheel 2-3 minuten mee (regelmatig omscheppen). Schenk de kippenbouillon en tomatenblokjes erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar worden. Schep de zeevruchten door de rijst en laat de paella nog 5 minuten met de deksel op de pan op een laag vuur staan tot de zeevruchten door en door warm zijn.

Ingrediënten
500 g verse zeevruchten
2 uien
2 teentjes knoflook
50 g chorizoworst
4 el olijfolie
325 g gele rijst
500 ml kippenbouillon
400 g tomatenblokjes
Bekijk ons volledige campingaanbod in Spanje

Franse Steak de boeuf met ge­bak­ken aard­ap­pelen en sper­zie­boo­ntjes

Steak du Boeuf

Verhit 2 el olie in de hapjespan en bak de aardappeltjes in 15 minuten, op middelhoog vuur, gaar (regelmatig omscheppen). Maak de paprika’s schoon en snijd het vruchtvlees in reepjes. Dop de sperziebonen en doe de paprika en de sperziebonen in een pan. Voeg de suiker, oregano en eventueel wat zout toe. Schenk het water erbij en breng het geheel aan de kook. Leg de deksel op de pan en laat op laag vuur 10 minuten stoven (regelmatig doorroeren). Bak de steaks de boeuf in 6-8 minuten rosé, dit kan op de barbecue of grillplaat maar natuurlijk ook in de koekenpan. Schep de tomaatjes en de rest van de olie door de sperziebonen. Serveer de gestoofde groente met de aardappelpartjes en de steaks de boeuf.

Ingrediënten
5 el olijfolie
900 g aardappelpartjes met schil
2 rode paprika's
400 g verse sperziebonen
1 tl kristalsuiker
2 tl gedroogde oregano
150 ml water
4 rundersteaks de boeuf
130 g koelverse zongedroogde tomaatjes
Bekijk ons volledige campingaanbod in Frankrijk

Italiaanse spaghetti bolognese

Spaghetti

Verhit de olie met de boter in een pan. Voeg de gesnipperde ui, wortels (in blokjes) en bleekselderij (in boogjes) toe en bak 5 minuten. Voeg het gehakt toe en bak het rul en bruin. Roer de bouillon, tomatenblokjes en tomatenpuree erdoor heen. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Laat de saus met de deksel op de pan 30 minuten op een laag vuur sudderen (regelmatig doorroeren). Hoe langer de saus doorsuddert, des te smaakvoller de saus is. Heb je de tijd? Zet de saus dan het einde van de middag al op. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de spaghetti over de borden, schep de saus erover en bestrooi, net voor het opdienen, met de Parmezaanse kaas. Extra tip van Roan: Een extra volle smaak aan je spaghetti saus geven? Vervang de bouillon dan door witte wijn. Let wel op dat je voor de kinderen dan een aparte saus maakt!

Ingrediënten
1 ui
250 g wortelen
1 stengel bleekselderij
2 el milde olijfolie
25 g ongezouten roomboter
450 g mager rundergehakt
6 el runderbouillon
800 g tomatenblokjes
1 el tomatenpuree
300 g spaghetti
250 g geraspte Parmezaanse kaas
Bekijk ons volledige campingaanbod in Italië

Benieuwd naar ons complete aanbod? Kijk dan op www.roan.nl of bel ons op 0180 - 33 11 77.

Zoek & boek

Onze gasten over boeken bij Roan: